【晚吹戀講嘢】25歲郭奕芯節目大爆拍拖恐怖經歷:佢打腫我心口

現年25歲的藝人郭奕芯(Ashina)日前(12日)應邀到ViuTV節目《晚吹-戀講嘢》中大爆恐怖戀愛經歷,遭到舊愛暴力對待,更試過被舊愛按在地下捏頸拍打。該集主題是「愛你愛到殺死你」,Ashina自爆有遇過暴力對待,最初只願說:「爭執時有身體接碰撞。」最後自揭被打心口,取193取笑:「咁應該唔痛喎!」Ashina反駁:「都痛嘅,一嘢打落我度,打完真係腫咗。」

但最惡怖的是另一段經歴,Ashina指自己當年只有17歲,戀上28歲男子,分手後幾個月應邀與前男友飲酒,在坐的士回家途中已遭揑頸問「呢排同邊條友曖昧!」Ashina說當時好驚嚇,落車打算逃走但遭前男友拉住並跌倒:「我仲記我條白色裙污糟咗,佢捉住手袋唔放,跌喺地繼續扼頸,又打到我甩咗一隻con。」但原來故事有前傳,Ashina說原來當晚前度曾拿出戒指求婚:「分手原因唔講啦,當晚佢其實有拎戒指求婚,我嗰時係無啦啦被飛,曾經我有懇求復合,佢一直拒絕,但唔知點解當晚會求婚。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟