【瘦過32歲!】Sammi堅持運動爆汗 鍛鍊馬甲肌迎45+1

圖︰鄭秀文日前分享14年前舊相與近照,近年熱愛運動的Sammi,小蠻腰比2004年時更纖瘦!(ig圖片)

下月將迎來46歲生日嘅鄭秀文(Sammi),於2017年許下「要把馬甲肌鍛鍊回來」的生日願望。Sammi呢一年真係好努力做運動,堅持「爆汗」健康修身;佢日前仲喺ig貼出2004年及近照嘅對比圖,開心share成果。見到Sammi嘅馬甲線出返嚟,條腰仲瘦過32歲嗰時呀!

以一條腰比喻人生

Sammi仲留言話︰「2004- 2018年,這樣就過了十四年。當中有高有低有崎嶇有高潮,人生大概就是這樣吧,像一條腰,有時粗d有時幼d有時fit d 有時肥d,人生在年月中緩緩前進。」

而Sammi去年生日於ig宣佈,她其中一個生日願望是:「45歲也要鍛錬這腰這馬甲肌回來。」一年前,Sammi為拍電影増重10磅,都真係肥咗唔少;如今經過一整年堅持運動,生日願望終於達成!不過,唔少Fans睇到對比圖後都覺得Sammi太瘦,話肥返少少好啲;唔知Sammi今年又有咩生日願望呢?

圖︰Sammi去年生日話要「馬甲回來」,如今一年過去,不只有馬甲線,仲瘦過14年前!(ig截圖)
圖︰Sammi不時都會在ig分享做運動相。(ig截圖)
圖︰Sammi一年前因拍攝《聖荷西謀殺案》電影版而增肥10磅,手臂、面同腰都圓潤咗。(ig圖片)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟