【刪Po都冇用…】楊舒婷ig偷圖實錄 網民開新帳戶揭「罪證」

圖︰楊舒婷(Sadelle)被網民揭發ig偷相扮整牛油果餐,網民更開ig帳戶揭露她過往的「照騙」行為。(ig圖片)

楊舒婷(Sadelle)今年3月成為「方力申旅遊拍檔Sadelle」而為人認識,不過,成日在ig分享靚相嘅Sadelle,被網民揭發於網上偷相扮整牛油果餐,連旅行相都偷圖分享!雖然Sadelle即刻快手刪Po,但網民早已Cap圖留底,今日(9日)仲開埋新ig,揭露Sadelle過往嘅「照騙」行為。

「照騙」扮自家製美食 實為網上圖片

其實用網上圖片轉載去ig本身問題不大,但Sadelle不但冇詳列相片來源,仲作埋故事圖文並荗當正幅相係自己影咁。唔少網友發現被騙,即刻留言質言當時人;點知Sadelle竟然急急刪Po了事,令網民大感生氣;unfollow佢之餘,更將收集得來嘅「照騙罪證」放上新ig公告天下!

當中包括Sadelle偷來牛油果美食相,並留言話︰「Home sweet home!! 出發之前買的牛油果剛好熟透/很久沒有弄過溫泉蛋剛好沒有失手/拍個照」,完全係欺騙粉絲。Sadelle又Po過兩張從網上偷來的巴黎鐵塔夜景相,留言︰「晚安」並加上「#travelwithsandelle」hashtag,被網民笑指是「#googletravelwithSadelle」。

最令人驚嘆的是,Sadelle於網上找來波鞋相及「賴床」相當係自己對腳,被網民笑言︰「連對腳都Copy人」。而在偷環境相時,Sadelle留言指︰「Morning!今天的太陽特別刺眼/多了一個不賴床的理由」,但圖中的環境肯定不是Sadelle當時所在的地方。

現時名為「copywithsadelle」已累積22個帖子,暫有159人追蹤。

圖︰有網民留言笑Sadelle連對腳都可以Copy人。(ig截圖)
圖︰有網民發現,Sadelle一共刪去95個ig帖子。(ig圖片)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟