【亂噏係個性】林子善澄清「情慾短訊」 「我同太太睇完都笑出嚟!」

圖︰林子善與老婆Kary今年4月結婚;林子善今日(31日)就婚前向L小姐發「情慾短訊」作出澄清。(fb圖片)

唔好睇林子善喺鏡頭前唔正經、好搞笑咁,其實佢都係「愛妻號」嚟㗎!不過,近日爆出一批「情慾短訊」,揭發林子善喺同老婆Kary婚前一度分手嘅「真空期」入面,同一位L小姐拍拖、同居,知情者疑因林子善喺婚禮上「扮專一」而睇唔過眼,仲公開林子善向L小姐發出嘅露骨「情慾短訊」內容!

對於婚前拍拖同「情慾短訊」被曝光,林子善凌晨於facebook以帖文及短片回應事件,指「多謝大家關心!唔洗膽(擔)心我同太太,睇完新聞後我同佢都笑左(咗)出嚟!」又話自己衰,成日講笑,「放心冇影響我兩個嘅心情,但亂UP(噏)係我個性真係好難改」,指事件唔會影響佢同老婆Kary嘅關係。

L小姐都係圈內人 林子善唔肯開名

今年大約3月,林子善同Kary結婚在即,L小姐亦曾透過facebook將「情慾對話」傳俾Kary!好彩林子善有同Kary「打定底」,一早已經將同L小姐一齊發生過嘅事話晒俾Kary知,所以Kary收到對話時都唔太驚訝。

林子善又澄清,當年並非因為鍾意L小姐而同Kary提出分手;而係同Kary分手後在「真空期」識到L小姐!不過,林子善就封口唔肯講L小姐係邊個,只係透露對方係圏內人,唔想因為事件影響佢工作。

對於「情慾短訊」中,林子善向L小姐講咗以下一段「咁爆」嘅言論︰「黃秋生話齋,你咪睇我神神秘秘,以為我喺度推銷,其實我攞咗啲預防愛滋病嘅避孕套。」仲話:「我咪喺度聞緊妳殘餘嘅氣味,喺張床度!」林子善解釋,避孕套係佢當時去日本玩,見到啲好得意嘅套,先講笑話買返嚟;又話仲有一啲對話,唔知對方有冇加多減少!佢仲話自己成日「亂噏」,老婆Kary知道都唔會嬲!

圖︰見到林子善同Kary甜蜜外遊,相信老婆已經大方原諒咗佢!(fb圖片)

同老婆Kary復合 全靠唐詩詠勸告

至於同老婆Kary可以成功復合,好朋友唐詩詠都有好大功勞!話說唐詩詠知道林子善同Kary婚前分手,就勸林子善要好好珍惜Kary,所以拍拖一個月,林子善就突然「浪子回頭」同L小姐分手。

林子善同L小姐分手時話︰「我諗我哋真係要諗清楚,大家係咪適合大家。問題唔係喺你身上,又或者你太強而令我有壓力。」林子善接受訪問時都話:「(同L小姐分手)最致命原因係我好掛住我老婆,亦覺得同對方唔適合,所以決定分開。」

希望林子善婚後乖乖錫老婆﹐唔好再傳出負面新聞令Kary傷心、朋友擔心!

圖︰林子善多得好朋友唐詩詠(左一)勸告,先可以「浪子回頭」,娶得Kary歸!(fb圖片)
圖︰林子善facebook回應事件全文。(fb截圖)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟