呃觀眾稱昨晚出場 馮盈盈道歉:唔好棄劇啊

馮盈盈(Instagram圖片)

無綫新劇《果欄中的江湖大嫂》已於周一(5號)首播,而有份參與演出的馮盈盈亦有為劇集宣傳,昨日(6號)還在社交網留言表示會在昨晚一集出場:「正所謂醜婦終需見家翁,睇番劇本,我今晚好似終於要出場!希望大家過左(咗)今晚都唔好罷睇,大家可以隨便比(畀)意見同建議我架(㗎),多謝各位 #果欄中的江湖大嫂 #我終於要出場 #好緊張 #自己想睇又唔敢睇 #第一次見自己做戲 #好難為情啊 #總之就今晚見啦 #小狼女 #陳玉敏」

知衰即講Sorry

正當不少網民一心等着馮盈盈出場時,豈料直到播了預告也沒見她的蹤影,令到網民大感失望,而馮盈盈有感欺騙了網民的感情,也隨即在社交網向大家道歉:「各位大佬唔好意思,fake左(咗)大家,我都以為自己今晚出場,點知原來唔係,但唔緊要,今集都好精采好好睇,請大家繼續支持。」同時她還Hashtag表示:「#我呃左(咗)大家我唔啱 #但唔好棄劇呀 #總有一天我會出場 #雖然我都唔敢肯定咁講第幾集喇」知衰之後即刻跟網民道歉,難怪馮盈盈會被稱為「最貼地港姐」啦!

馮盈盈知道呃咗觀眾,都即刻喺社交網道歉(Instagram圖片)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟