馬國明林盛斌上演男男吻 黃心穎無眼睇

昨晚(19號)播出的無綫《萬千星輝賀台慶》,當中網民最滿意搞笑趣劇的部份,除了大讚陸永100%神還原鄭裕玲外,馬國明的「犧牲」也受不少網民的關注。

馬國明與林盛斌分別扮演「許文強」及「程程」(影片截圖)
馬國明重現「天然呆」(影片截圖)

馬國明被迫咀林盛斌

話說馬國明與林盛斌(Bob)分別扮演「許文強」及「程程」出場,其中阿Bob扎晒孖辮扮女人,非常搞笑,而馬國明見到阿Bob個樣,也不禁問:「你去咗核電廠到做?你中咗好多輻射咁喎!」引起全場爆笑!阿Bob隨即說:「你串我!我心目中嘅文哥係唔會串我,佢好呆㗎!你識唔識文哥最型嗰個樣『天然呆』呀?」他更要求馬國明即場表演,馬國明亦有求必應般擺出「天然呆」的萌樣!最後兩人深情對望,一副想咀落去的感覺,豈料林曉峰一個「助攻」,兩人嘴對嘴咀足幾秒,令全場尖叫聲不斷,至於台下的黃心穎呢到呢一幕亦揈晒手無眼睇,就連田蕊妮也不禁說:「我反對佢哋走!其實馬明咁樣畀佢(林盛斌)咁樣錫一啖,佢應該留低!」

馬國明同林盛斌咀到應一應(影片截圖)
黃心穎睇到揈晒手(影片截圖)
田蕊妮覺得馬國明好犧牲(影片截圖)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟