放大假唔係去玩 小儀自爆甲狀腺有兩大結節要做手術

電台DJ阮小儀早前放了兩個星期大假,直至昨日(21號)才重返電台再次為節目開咪,不過在節目中她卻自爆原來在這個假期裏,她是去了做手術!其後小儀亦有在社交網再次交代自己的住院原因。

甲狀腺出現2大個結節

她在社交網上傳兩張照片,其中一張的她手背插喉管的照片,另一張則是一束鮮花,未知是否小儀的追求者所送。而小儀留言說:「好啦,節目都講咗,喺呢度都講吓啦! 放咗2個星期假,唔係外遊,係入咗醫院一遊。因為甲狀腺左右兩邊都出現咗2大個結節,size頗大,唔切唔得,所以只好聽話,做手術搞掂佢。而家冇咗2粒大嘢,亦冇咗甲狀腺,以後每日記住食甲狀腺素補充劑就基本上ok㗎嘞(喇)! 今次我好幸運遇到好嘅醫生,好嘅醫生朋友ssss俾各方面意見我,同埋好嘅保險朋友,過程一切順利。休養咗2星期後今日開始回歸早霸王。而家傷口入面好番嘅進程就等身體自己搞掂㗎嘞(喇),醫生話俾啲時間個傷口會冇問題嘅!好,報告完畢。祝自己同毎一位身體健康。」唔少網民得悉原因後都祝小儀好好休息,早日康復,更表示森美小儀的節目缺一不可。

小儀上傳手背插喉的照片(Facebook圖片)
小儀上傳手背插喉的照片(Facebook圖片)
小儀有花收(Facebook圖片)
小儀有花收(Facebook圖片)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟