曾經傷害大女 黃宇詩男友前妻當眾道歉

無綫最新訪談節目《關你家事》前晚播出的一集邀請黃宇詩男友Peter的前妻陳小姐Cady做嘉賓,Cady節目中講述因「小三」與前友離婚,矛頭更直指黃宇詩!

上節目非為報仇

Cady表示上節目並非為了報仇(影片截圖)
Cady表示上節目並非為了報仇(影片截圖)

而昨晚節目中,Cady繼續講述「小三」的話題,她表示今次上節目是希望修補與子女的關係,並非為了報仇:「之前係有諗過,會唔會唔甘心呀?不知直接啲啦,報仇呀,令自己舒服返,曾幾何時係真係有,但之後諗返小朋友真係太細,要專注返小朋友到,我又唔係娛樂圈嘅人,我點處理呀?」而她認為現在子女長大是公開事實的好時機。

向大女道歉

Cady透露目前已有新男朋友,因為對方也曾離過婚及有小孩,故此能互相扶持及了解。至於講到與子女關係,主持人表示Cady大女希望Cady能與前夫和平、平心靜氣地討論:「唔好一見面就嗌交,就算你點勞氣都好,都唔好講啲傷害小朋友嘅說話,可能你唔記得,但佢入心入肺,連呢樣嘢就係你哋中間既隔膜,兩個就溝通唔到。」透過第三者聽到女兒的想法,Cady亦眼濕濕並誠心向女兒道歉:「如果過往媽咪同你真係講咗好多說話令到你受傷害,我再重申講一次對唔住,係認真嘅,你每一次再提我每一次都會講,令你釋懷又好,原諒我又好。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟