回到未紅時 C AllStar自爆無收入住劏房

組合C AllStar日前與「仁美清敘」主席程瑤(Donna)出席活動分享入行多年遇到的挫折及高低,憑歌曲《天梯》爆紅的C AllStar受訪時自爆在《天梯》爆紅前曾經歷幾年零收入的日子,而成員On仔與King更住過3年劏房,On仔表示:「我同King間房連埋一齊,但得佢嗰邊有冷氣,所以一到夏天就要開行佢個冷氣,利用一條好粗嘅管,將冷氣抽到我間房,咁King間房就會變成北極,甚至要蓋羽絨,可能因為嗰3年,令佢依家成日病。」直至《天梯》的出現令他們被人認識,撐過最潦倒的日子,不過Jase卻直言:「出街會有人認得,但唔會叫C AllStar,會叫我哋『嗰4條天梯』!」而On仔則表示曾有粉絲不但認錯他是釗峰甚至會叫錯名做「劍峰」!

C AllStar與「仁美清敘」主席程瑤分享入行挫敗
C AllStar與「仁美清敘」主席程瑤分享入行挫敗

至於Donna亦透露自己創業時經歷不少挫折:「我同老公嘅製作公司起初成立嗰陣得兩、三個員工,大大小小嘅工作都要自己親自做,但過程好開心,有人鍾意,令我哋更有動力繼續做。」

On仔自爆與King住過3年劏房
On仔自爆與King住過3年劏房
大合照
大合照
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟