46歲宣萱半生經歷6段情

46歲宣萱(Jessica)最近喺《不懂撒嬌的女人》裏面,飾演霸氣上司Mall姐,在戲中為咗贏男人,索性連子宮都切埋的她現實生活中半生經歷6段感情,至今依然孓然一身。

xxxuuu

2014年 情迷意大利型男Fran

43歲宣萱終於「找到了」,宣萱公開戀情先為男友心理輔導,讓他明白她的工作環境,與身為明星的男朋友會面對外界的壓力。2011年宣萱跟拍拖兩年、細自己4年的獸醫男友Ruan分手。3年來未遇理想人選,情願做單身女,身邊朋友比她更著急要為她介紹筍盤。Fran是朋友做媒人介紹認識,他是意大利人,成熟有型;跟情迷意大利的宣萱特別投緣。

2009年 外籍獸醫

本身鍾意小動物嘅宣萱,同外籍獸醫Ruan Bester,拍拖兩年,宣萱曾講明視對方係結婚對象,又長途跋涉去南非見家長。但最終宣佈因「價值觀唔同,步伐唔一致」為由而同外籍男分手。

2003年 富貴牙醫

當年已屬大台花旦之一嘅宣萱,同有家底嘅牙齒矯正科醫生陳建緯熱戀,二人發展迅速,當時宣萱公開恨嫁宣言:「女人最終都要有個伴,現階段我可以為愛情犧牲事業。」講得出做得到嘅宣萱,當年為箍實男友狂推劇,可惜二人最終於兩年後分手。

2002年 戲假情真

宣萱、羅嘉良
宣萱、羅嘉良

盛傳宣萱拍劇集《流金歲月》時撻著人夫羅嘉良(撈家),其實二人喺1996年合作拍《天地男兒》做情侶已經傳出緋聞,但二人否認話只有兄妹情。2002年由於緋聞傳得太熱烘烘,更有指宣萱介入導致撈家婚變,最後撈家得太太出面力撐,事件先告一段落。

1996年 最長感情

經朋友介紹,宣萱認識中信泰富主席榮智健嘅堂姪榮文瀚,二人拍拖6年,不時雙雙出席公開場合,更試過傳出婚訊,但因聚少離多,二人越走越遠,最終分手收場。

1993年 戀上健仔

宣萱同張衞健
宣萱同張衞健

當年啱啱入行嘅宣萱,因拍劇集《龍兄鼠弟》戀上同劇拍檔張衞健,宣萱不時夜訪男友家中,更講明甘願做健仔背後女人,可惜戀情只維持兩年就告終。近日二人先後返大台拍劇,宣萱就話唔介意同對方合作。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟