吳業坤與周奕瑋奧運出醜後四個月 請洪詠甄食飯賠罪

吳業坤(坤哥)與周奕瑋在8月東京奧運會時,去到當地進行採訪,並在港隊划艇選手洪詠甄(Winne)練習時,兩人等到Winne做完大圍訪問後,再次叫停Winne。周奕瑋問坤哥:「你唔係有嘢問佢(Winne)咩?」怎料坤哥卻指:「冇呀,你走啦。」周奕瑋被迫追問:「坤哥想問你鍾意小方啲歌多啲定佢啲歌多啲。」結果Winne尷尬數秒才答:「其實我冇聽中文歌。」其後二人被網民狠批不尊重運動員,而且表現行不專業,最後兩人為失言公開道歉,洪詠甄也在社交平台回應說當時大家以輕鬆心情完成訪問。

事件至今經過了四個月,吳業坤與周奕瑋請洪詠甄食飯賠罪,坤哥更在IG分享了三人食飯的合照,並表示:「昨天再大的事,也會成為人生中的一個故事,最緊要識得改善。不過,麻煩到其他人就唔係咁好。應承咗返嚟講你食壽司(雖然遲咗幾個月),一齊繼續努力進步做個更好的人,Oshhhhhhh!」

吳業坤IG圖
吳業坤IG圖
吳業坤IG圖
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟