【拳王X思家大戰】見張振朗黃子恒真身認嗒糖 小龍女猴擒「驗身」搞氣氛

(大會)

由李思捷主持及監製、瘋魔全球45年、直至現時為止仍有近三十個國家正值熱播的趣味民調遊戲節目《Family Feud》,正式授權製作香港版無綫遊戲節目《思家大戰》,並於本周日(5日)晚九點半翡翠台播出第十三集。

是集參與遊戲嘉賓有來自台慶劇《拳王》的「拳王」隊,以及表現超好玩的家庭觀眾代表「懵勝勝」隊。「拳王」隊有隊長張振朗,隊員姚子羚、賴慰玲、蔡潔及黃子恒;雖然隊中有三名靚女藝人助陣,可惜卻不及「懵勝勝」隊搶鏡。由隊長「呀懵」率領的「懵勝勝」隊,成員有「小龍女」、「玲玲」、「愛愛」及「琳琳」;「呀懵」在自我介紹環節已「先聲奪人」:「我哋嚟參加係因為想見到你(李思捷)真面目。」思捷聞言嚇了一跳,之後「呀懵」補充謂:「我唔知有張振朗佢哋架,但依家知道有佢哋就仲嗒糖啦!」見家庭觀眾如此進擊又好玩,思捷即搞氣氛追問:「你哋手指好多卡咁喎!」「呀懵」聞言再腦筋急轉彎回應:「你想唔想唔再努力吖?」全場氣氛隨即high爆。「呀懵」此時再出奇不意化身「宣傳」,力指自己是《思家大戰》鐵粉:「呢個遊戲好精彩,我個個星期都睇,真係好緊張,大家都睇多啲活吓腦啦。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟