【男神廚房】開朗男人背後的感性 伍允龍談媽媽的愛淚流披面

(大會)

由鄭裕玲(Do姐)、王菀之(Ivana)主持的無綫綜藝節目《男神廚房》,昨晚(24日)播出最後一集!最終怕醜內向的「校草男神」張馳豪(Aska),憑藉「黑松露蝦仁炒蛋」以及與家人「愛在心裏口難開」的感人經歷,成功感動一眾女神,成為最後一輪《男神廚房》冠軍。

不過《男神廚房》並非就此劃上句號,難得選出煮得、睇得兼玩得的冠軍男廚神,製作組自然「捉到鹿要脫角」,據知製作組已私下召集一眾小組冠軍男神於11月尾進行特訓,之後補替陳家樂出賽的「非冠軍男神」關禮傑+伍允龍、三位小組冠軍男神譚俊彥、方力申及Aska,將分成四個單位並先後於11月30日(周二)、12月1日(周三)、12月2日(周四)及12月6日(周一),於荃灣南豐紗廠營運「限定實體男神廚房」,每個單位每次將分兩個時段開業,男神除親自落場炮製「限定美食」招呼60名透過官網預訂套餐食客及20名即場Walk-in食客外;更會騰出時間與食客互動及交流,包括與食客合照「即影即有」,望食客有個美好回憶之餘,並乘機向現場食客拉票、爭做終極男廚神寶座!

伍允龍的作品名為「媽咪笑哈蝦」,他說:「我哋移居美國之後,除咗家人、其實外面嘅人都係外人,我媽咪喺我生命入面好緊要,佢係我最信嘅人。我同媽咪每次見面係開心嘅,係要走嘅時候難頂啲,但我係男人嘛,唔想流淚!但我好記得我嗰時拍人生第一部荷里活電影…當時我媽嚟探班,佢第一次攬住我,話覺得好proud of我。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟