陳柏宇快閃唱歌當練歌 請囡囡老師睇個唱

下月舉行紅館演唱會的陳柏宇(Jason),昨日於將軍澳一間Café進行快閃活動,獻唱了三首作品,包括《霸氣情歌》、《後排慶功宴》及《沒有你,我甚麼都不是》。其實月初Jason曾在工廠區進行快閃活動,不過很多Fans都表示因為是平日而錯過了,所以Jason這趟特意選在星期日黃昏進行,與大家輕鬆一下。

陳柏宇於將軍澳一住宅外快閃獻唱。

Jason指這樣的快閃機會不多,今次見見Fans之餘,也順道為即將舉行的《陳柏宇Fight For _ _ _ Live in Hong Kong Coliseum》練歌。提到演唱會,近日馬不停蹄為個唱宣傳的Jason表示即將閉關進行綵排,並笑言今次演唱會將會賣藝不賣身:「唔會騷肌了,今次將所有心機都放在音樂、鋪排同編曲上,用講故事嘅方式去呈現俾大家睇,不過都怕太花巧大家get唔到,更怕太直白而失去藝術感覺,所以要喺兩者之間平衡實在唔容易。」

陳柏宇表示即將為演唱會閉關綵排。

不過Jason坦言有些歌未必可以夾到演唱會嘅Rundown,但又想滿足粉絲,所以他透露:「喺Encore部份唱嘅都會係佢哋想聽嘅歌!」被問到可會有嘉賓,Jason表示兩場個唱都有嘉賓,但現階段要保持神秘感。

陳柏宇話會唱粉絲想聽嘅歌。

再次與紅館開唱,Jason表示都有很多朋友經他買飛,但他仍未全部告知同事,他解釋因太忙沒有時間去搞,但已叫同事準備大概數量的座位:「囡囡啲同學嘅家長好好,都有上網買飛支持我,我自己會另外請N班嘅舊老師睇,因為Abi要返學,夾唔到時間返去探老師,所以就請睇演唱會啦!」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟