【星空下的仁醫】Mike搶救無效身亡 「彥仔」郭卓朗首次演出喊入網民心

(截圖)

由方浤酌Ben(前名:方俊華)監製的無綫台慶劇《星空下的仁醫》逢星期一至星期五晚9:30翡翠台播出。雲集無綫好戲之人的《仁醫》,演出陣容有鄭嘉穎、馬國明、鍾嘉欣、周家怡、羅子溢、龔慈恩、陳自瑤、海俊傑、郭少芸、曾航生、何依婷、張寶兒、郭子豪、羅毓儀、林正峰、林子超、孔德賢、黃碧蓮、曾展望等。

昨日劇情講述印度皇族Mike最終搶救無效身亡,因「同病相憐」與其成為好友的彥仔亦傷心痛哭;由於彥仔哭得相當有感情,令網民讚嘆不已,不但大讚《星空下》的小演員選角出色有保證,並力指Mike爸與彥仔的喊戲讓他們痛入心:「估唔到彥仔喊得都幾似,連嘴唇都好青白」、「喊到成塊面紅晒」、「彥仔好好戲」、「佢真喊」、「點解呢套劇所有童星演技都咁自然?」。監製Ben事後透露飾演彥仔的小朋友名為郭卓朗,是首度出演劇集:「因為呢套劇需要大量嘅小演員,所以會叫埋工作人員嘅親友嚟試鏡。卓朗因為身高、外型都同個角色設定脗合,就畀佢試吓。佢啲戲都幾好架真係,幾有天份。」之後緊接彥仔出場的小演員中,以今晚出場的孖妹最吸睛,本身是孖生姊妹的二人,除了樣子討好、默契十足,二人對對方的著緊與關懷亦務必讓觀眾看後暖入心。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟