【男神廚房】「唔係男神」吳業坤利刀搶焦 出場即被嫌棄:你係咪入錯廠?

由鄭裕玲(Do姐)、王菀之(Ivana)主持的無綫綜藝節目《男神廚房》,逢周一至周三晚十點半翡翠台播出。今晚(8日)播出的第四集,將展開新一輪男神對決,是集「男神召集人」何廣沛請來「456男神」譚俊彥(Shaun)、「愛妻男神」陳柏宇、「靈感男神」周柏豪以及「唔係男神」吳業坤應戰,而美女試食團成員則為黃智雯、高海寧及美女廚師Hilda。

搞笑的是,坤哥甫出場即被王菀之嫌棄:「你係咪入錯廠」呀,雖然坤哥並非Do姐競猜的「處男廚神」,不過依然處於劣勢;首先是他拿出一盒利刀企圖扮勁搶焦點,可惜因磨刀手勢出錯慘被柴台;之後「無心向廚」的坤哥煮煮吓竟然走去隔籬枱八卦,最終要勞煩Do姐幫手「煮埋落去」。是集主題為「魚」,而「處男廚神」高度嫌疑人物為柏豪,除了連甘筍「真身」也不認識外,食物外觀亦令人擔心。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟