【對得起自己】陳柏宇為目標奮鬥 新歌緊扣演唱會主題

陳柏宇(Jason)即將重返紅館,於12月10至11日舉行他的第二次個唱《FWD 富衛保險呈獻:陳柏宇Fight For _ Live in Hong Kong Coliseum》!今次演唱會以「Fight For」為主題,宣傳海報上的字句「你為了甚麼而奮鬥?」或會令大家思考,自己究竟為了甚麼而奮鬥。
 
姑勿論站在甚麼崗位,大家都會為自己的目標而奮鬥吧!不過在奮鬥的過程中,Jason認為最重要的,還是要對得起自己,新歌〈對得起自己〉亦正是努力奮鬥的信念延伸。
 
今次〈對得起自己〉的旋律,由KW朱敏希創作,但過去一直存放在監製Edward Chan的Email Account內。「一首歌絕對有佢嘅歌命。我好鍾意呢首旋律,但一直都搵唔到最適合嘅機會用上,直至知道Jason要開演唱會,定咗演唱會主題後要做一首歌,我喺某日先諗起Email裡面收埋咗呢個旋律,我於是Share俾團隊同埋Jason,大家喺幾分鐘內就一致贊成。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟