【星空下的仁醫】張寶兒何依婷角色演繹發揮得好 獲監製大讚

無綫台慶劇《星空下的仁醫》今晚首播,監製方浤酌(前名:方俊華、洋名:Ben)大讚三位飾演主角年輕版的演員勤力。他更大讚何依婷及張寶兒處理角色的演繹上,發揮得很好。

監製對張寶兒讚不絕口。

於《星》劇中分別飾演年輕版鄭嘉穎、年輕版馬國明及年輕版鍾嘉欣的孔德賢、曾展望及呂靜文已相當搶戲,尤其孔德賢炮轟曾展望場口,更真的有嘉穎影子。對此,監製方浤酌(前名:方俊華、Ben)大讚三位演員有潛質,並謂嘉穎、馬國明及鍾嘉欣居功不少:「其實三位新演員都好勤力,佢哋有專登去睇馬明、嘉穎同嘉欣拍攝,希望自己演番對方年輕時更加神似;至於嘉欣佢哋亦同三位後輩有交流,仲同佢哋分享番自己嘅演法。」

曾展望飾演年輕版馬國明,並同飾演年輕版鄭嘉穎嘅孔德賢,會有衝突場面。
呂靜文(中)飾演年輕版鍾嘉欣。

Ben又大讚劇中一眾新一代演員:「何依婷、張寶兒、林子超、黃碧蓮雖然只係飾演實習醫生,但佢哋上堂『學醫』嘅時候同主角一樣咁認真,又畀好多時間做功課。佢哋各有特色,何依婷個角色會經歷一個醫生職業生涯入面好重大嘅轉折,佢亦處理得好有層次。張寶兒個角色就好複雜,無論背景抑或內心掙扎,佢全部處理得好好。然後正峰就演得好自然,畀人感覺真係好騰雞;而飾演進取型醫生嘅子超,除咗基本功紮實,面對前輩對手亦完全零怯場。碧蓮就有意想不到嘅驚喜,佢為咗改番好啲鬼妹仔口音,好努力不斷咁讀報紙。」

林子超獲讚有基本功,睇嚟都有機會彈出。
黃碧蓮到底有咩意想不到嘅驚喜帶畀大家呢?

Ben續指就連演戲經驗豐富的陳自瑤,亦是相當用心:「佢好勤力,佢演番龔姐(龔慈恩)年輕版,佢除咗去現場睇龔姐點演,仲去埋剪片房睇。」

陳自瑤連剪片房都潛行埋,真係好專業!「競技女王」果然唔係浪得虛名!
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟