【星空下的仁醫】羅子溢小時已擁靚大眼 張寶兒超男仔頭

無綫台慶劇《星空下的仁醫》,將於下周一(18日)晚9時30分首播。無綫官方網站日前發布《星空下的仁醫》「限量珍藏Solo Poster」,包括:鄭嘉穎、馬國明、鍾嘉欣、周家怡、郭少芸、張寶兒、龔慈恩、羅子溢、海俊傑及郭子豪,該批海報除了影得一眾主角甚有「戲」勢,原來更暗藏一大亮點,就是每位主角身上掛著的醫生證,當中相片竟是眾人童年照,甚有心思。

鍾嘉欣
鄭嘉穎
馬國明

觀乎一眾「主角童年照」,羅子溢可謂相當突出,皆因小時候的他雙眼大到一個點、十分靚仔,果然「三歲定八十」;而另一驚喜位是,原來張寶兒小時候相當男仔頭。正當網民以為每張證件的相片都是主角真人童年照時,監製Ben卻再投驚喜彈:「其實有兩位主角張證件相唔係佢哋細個嚟,因為佢哋搵唔到細個嘅相呀,所以就搵同事特登做一張畀佢哋!」到底邊兩位演員張相唔係「真童年照」呢?相信在網絡定必再度引起熱議。

羅子溢
張寶兒

相關宣傳海報照發布不久,即有不少網民留言討論及讚好:「好有心思,支持醫療劇,期待!」、「點解張職員證唔係佢本人個樣?」、「係演員小時候個樣呀,好有心思。」

郭子豪
周家怡
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟