【代溝關注組】江嘉敏節目大爆同事借錢賤招 追數反食檸檬

(截圖)

日前,無綫綜藝節目《代溝關注組》中大玩「Check銀包」,睇現金數量,結果由肥媽一人完勝,在袋中出現$8,100現金聲稱買海鮮至少都要2千,大幅拋離後生仔的總數$1,230。

游嘉欣自認慳妹:「當然工都要努力返,但都要從源頭慳,我拒絕社交,唔出街,留喺屋企,自己帶飯,搭公共交通工具,務求唔使錢。」區永權搶問:「所以就唔拍拖喇?」游嘉欣竟然承認:「係,呢個係其中一個原因!」

江嘉敏今集又次引爆話題,她說最多試過借5千元給朋友,但原來是每次5千,反反覆覆借過好多次:「呢個朋友都幾聰明,每次出街食飯都唔帶現金,又會話電話壞咗過唔到錢,我唔係記仇,雖然我係,哈哈哈,佢仲要一定食米芝連,都係我埋單,加加埋埋可能10萬都有。」之後她不慎自爆「朋友」原來是公司同事:「我試過喺公司見到佢,厚住面皮問吓佢『你細佬讀書讀成點?啲學費……』佢之後即刻話『啊,埋位喇?』我心諗電話唔聽又唔覆message,當面問到都咁?」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟