【葉巧琳音樂會】張進翹任嘉賓要做型男拒做暖男

葉巧琳(Mischa)入行9年,前晚假海洋公園怡慶坊舉行首個個人音樂會《葉巧琳 Mischa Ip 2021 音樂會 – never too late my path, Mi way》所以她使盡渾身解數,在音樂會中為樂迷帶來目不暇給的演出。

Mischa特別以她的音樂路作為音樂會主軸,甫出場便演繹了她的首支個人單曲〈孤單的貝多芬〉,以強勁的樂章為樂迷熱身,然後她與4位男Dancers邊唱邊跳〈一對一〉、〈二人份〉及〈怪物(心獸Version)〉,火辣的舞蹈為音樂會帶來了第一個高潮位。熱舞過後,Mischa即笑道:「係咪估唔到一開始就跳咁多舞?好多謝大家嚟我出道9年以嚟第一個Concert,好明顯係一個自肥嘅concert啦!全男班dancers仲要個個都咁靚仔。其實呢9年我嘗試咗好多嘢,不停去發掘自己可以做到嘅嘢,不停摸索,當中會有啲唔好開心、失落嘅時候,但我好感激經歷過呢啲難關,因為係人生寶貴嘅一課。以下落嚟呢首歌,係我喺唱歌時,搵唔到自己把聲音,但呢首歌幫咗我好多。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟