鍾雨璇孖Cardo中環做音樂騷 險因跌壞色士風失場

鍾雨璇 (O3) 及電音組合 Cardo 於中環擔任某音樂活動表演嘉賓,活動後兩人分享當日如何幾經波折後才能完成表演,O3 表示表演不用取消已經是不幸中之大幸。皆因在活動開始前,拍檔Cardo的色士風意外跌壞了,需要等待家人運送新的色士風吹嘴來活動現場。

O3表示:「意外嘅事大家都唔想,起初諗住如果色士風吹嘴送到現場,換返新嗰個吹嘴落去之後,色士風都吹唔到聲嘅話,我哋場表演就要取消,幸好Cardo 家人及時送上,但當時色士風有兩個音都吹不響,我哋唯有臨時改動表演裡面部份既音樂流程,但真係倒楣嘅事件陸續發生,估唔到當我唱完新歌 《Save A Life》之後,DJ 枱電腦系統出現問題,音樂檔案突然壞檔,好彩Cardo 臨危不亂,處變不驚咁樣將個表演長度縮短,幸好台下嘅觀眾並冇留意到系統出錯的問題,有驚無險的完成了整個表演!」

Cardo亦以樂觀態度面對事件:「電腦失靈呢啲問題十常八九,今次呢個失誤大家都唔想,最緊要順順利利唔經唔覺咁樣完成到成個表演已經好幸運,反而跌爛咗色士風呢方面我就有啲無奈,下次會好好睇住啲樂器,同埋我相信嚟緊新歌《Future》正式推出市場嘅時候,仲有好多機會同O3表演,所以無謂為咗件事唔開心。」

鍾雨璇孖Cardo中環做音樂騷。
鍾雨璇孖Cardo中環做音樂騷。
鍾雨璇孖Cardo中環做音樂騷。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟