【時裝車禍】被指擔任任形象指導未夠班 張寶兒懶理網民批評

(截圖)

現年29歲藝人張寶兒在早前為無綫歌唱選秀節目《聲夢傳奇》的一眾學員擔任形象指導,雖然品味未獲網民認同,反應彈多過讚,但無損張寶兒嘅信心,日前更在YouTube頻道分享自己做服裝搭配嘅靈感。影片中,張寶兒帶大家到《聲·夢飛行First Live On Stage》演唱會後台,並親解每一件舞台服以及飾物嘅配搭,例如姚焯菲(Chantel)嘅漸變橙黃色毛毛裙,張寶兒指唔少時裝品牌近年都使用羽毛設計,而Chantel呢條漸變色毛毛裙「我一睇到就放入首選清單」,仲話人唔夠可愛的話係handle唔到,經過各方商議之後,決定由Chantel穿上。拍片期間,鍾柔美(Yumi)、林智樂(Felix)亦都有出鏡,而Yumi仲話「我好鍾意我啲衫,咩衫我都鍾意。」氹得張寶兒十分開心。

影片上載後,唔少網民都留言大讚張寶兒有品味,又指佢要負責15個人嘅造型並不容易。而張寶兒亦有回覆表示:「篇幅有限,有部分內容下禮拜出、也有部分(包括髮型設計和對學員們的不同感覺)最後決定不盡錄了,否則你們要看好多個禮拜的連續片。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟