陳嘉寶佗B佗得充實讀寫作課程 不忘與老公撐枱腳過二人世界

「三年抱三」的陳嘉寶(Anjaylia),雖然正佗住第三胎,預產期在年底,但生活非常充實要湊兩個女返學的同時,又一邊工作和讀書。她表示::「我依然繼續work life balance,兩個女都要返學,要一路跟住大女返學嘅嘢,呢兩星期又要開始計劃幫細女報學前班,自己又一路有寫作嘅工作。其實依家佗住BB仲輕鬆,出咗世反而要放好多時間,我成日覺得做媽咪,佗住BB嘅時候係最方便,生咗就有排搞,所以趁依家會繼續做。」

Anjaylia續換,會上一個有關寫作的課程:「嚟緊我會去上一個課程,係有關寫作嘅,重新去做學生,大住個肚去大學上堂,外國就見好多,我就未試過,都幾得意呀!學多啲嘢係好開心、好期待。完美地諗讀完個課程就可以生喇,跟住就坐月,之後又睇吓新一個學期,有冇機會可以再讀。趁住有時間就選擇自己喜歡做嘅事,追求夢想,係畀小朋友一個教材、一個好榜樣。」

此外,Anjaylia又與老公撐枱腳,過二人世界,她表示:「就算結了婚,有了孩子,戀愛還是要談的。不然等寶貝們長大去談自己的戀愛的時候,你才發現跟身邊的人已經聊不起來,那就太遲了⋯⋯Family friendly restaurant bye bye,今天我要穿美美的跟他看美景,吃意大利二人餐。」

陳嘉寶IG圖
陳嘉寶IG圖
陳嘉寶IG圖
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟