【德州撲克】YouTube節目零報酬 郭偉亮:有錢返都畀晒去做後期

YouTube節目《圓桌德州撲克》由Eric Kwok(郭偉亮)、劉浩龍(師兄)和谷德昭主持,而在最新一集當中宣布谷德昭因為要忙開戲將會暫時離開,並預告將會開「Season 2」,更大呻為節目勞心勞力:「我哋呢個又嘔時間,又嘔金錢,真頭係斗零都冇。」更笑言Eric剪片剪到「黐肺」,師兄又直指碌爆人情卡請嘉賓。

其實《圓桌德州撲克》創立將近一年,至今已經製作了接近100段影片,總共17集,現時有3.76萬訂閱人數,部分影片亦超過10萬次點擊,成績不算太差。Eric接受《香港01》記者訪問時坦言:「其實我哋算係好好彩,因為其它YouTuber通常都需要捱一年先會有一個Break,我哋做咗一個月到就爆出嚟,因為有明星效應啦好明顯。(冷笑)但如果唔係咁,我諗我哋晨早就唔做。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟