區瑞強與伍仲衡惺惺相惜JAM歌互撐為對方打氣

香港最近疫情放緩,沉寂已久的演唱會活動亦紛紛回復正常,剛於本年6月舉行過兩場演唱會的區瑞強(Albert)適逢歌唱事業踏入50周年,決定乘勝追擊,於本年10月中再次舉行三場「區瑞強 相識50年 知心50載演唱會」。

而最近曾邀請Albert參與其網上音樂直播的伍仲衡(Harry)亦同於10月中舉行兩場「伍仲衡再搞花臣音樂會」。二人的演唱會日期雖然「撞到正」,但卻惺惺相惜,近日二人再次聚首,來到區瑞強的網上音樂節目,互相為對方演唱會支持打氣。

是次區瑞強的網上音樂節目以50年來香港人的集體回憶為主題,伍仲衡亦於是次音樂節目中為Albert現場伴奏了不少經典名曲。Albert笑言:「我由開始接觸音樂到依家已經半個世紀,相信有唔少香港人都係聽住我嘅歌成長,或者一同經歷過唔少回憶,香港人已經係我老友記。呢個音樂節目都希望可以帶大家回味一下唔同年代嘅集體回憶。亦非常感謝伍大師賞面到來。」

伍仲衡則表示期待已久:「其實我之前一直以來都好想搵Albert哥做我網上直播嘅節目嘉賓,機遇巧合下經香港電台一位朋友(劉蓮)認識咗Albert,仲邀請到佢上來做我嘉賓,所以今次我要禮上往來,來番Albert嘅節目一齊玩!」

區瑞強與伍仲衡惺惺相惜。
區瑞強與伍仲衡惺惺相惜。
區瑞強與伍仲衡惺惺相惜。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟