【靚媽圍爐】45歲張新悅照顧四千金嘆冇私人時間:運動是奢侈品!

(截圖)

YouTube網上節目《靚媽圍爐》由孫慧雪、關心妍以及張美妮主持,而最新一集繼續是張新悅做嘉賓大談對付四個千金的湊女經!現年45歲的張新悅保養得宜,席間各主時都紛紛向她請教產後保養心得,張新悅謙虛說:「未到大媽,但又未到少女,姐姐(程度)啦!」

節目中,張新悅透露最初只打算生兩位小朋友,當第三、第四來臨時,她亦感到非常愕然,更笑言知道懷孕一刻心中爆粗!不過,生足四位千亦令張新悅成為產後修身專家,例如坐月是禁足一個月、食補品、亦跟足傳統一個月唔洗頭。另一方面,產後亦有紥肚,連髖骨都不放過,那怕紥肚時不能正常坐下:「嗰段時間我係跪喺度食飯。」而運動方面,張新悅又提到湊女沒時間:「鬼唔知有個私人教練好咩?但邊有咁嘅時間吖,其實做運動我覺得係奢侈品!你以為個女瞓咗,一陣佢又醒喇,跟住又要餵。(但你用咩方法呢?)生完第二胎之後,我跳繩,日日跳過千下,滴水嗰隻。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟