開心速遞「東涌羅浩楷」利愛安客串角色播出 與姜麗文做「同鄉」有笑點

(截圖)

「東涌羅浩楷」利愛安因參與《2021香港小姐競選》而一舉成名,早前更獲TVB開綠燈簽約成為藝人。今晚(8月19日)播出的《愛.回家之開心速遞》第1330集更是她首次出場。今集講到家傭姐姐Liza(姜麗文飾)與高凱寧(甄詠珊飾)的關係出現問題,姜麗文為了哄令甄詠珊開心,就邀請了一班朋友上屋企為她開Party慶祝,當中利愛安就以Liza的同鄉身份出現,造型十分搞笑。

現年22歲的利愛安為香港人,中國、菲律賓同西班牙混血,2021年度香港小姐競選落選佳麗,參選期間畀網民封外號爲「佛祖」同「東涌羅浩楷」。落選後簽約無綫電視,重快過入選佳麗,跟手就同2020年度香港小姐競選冠軍兼最上鏡小姐謝嘉怡同期加入處境喜劇《愛·回家之開心速遞》劇組。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟