【口水多過浪花】吳君如電台大爆女兒反叛 感欣慰︰政治正確

(IG)

56歲吳君如近日頻頻為電影《媽媽的神奇小子》作宣傳,其中更應邀到鄭裕玲(Do姐)電台接受訪問,二人本身好老友,邊聊天邊聚舊。君如談及跟女兒陳是知的相處。吳君如和陳可辛育有女兒陳是知,原來囡囡已經15歲,講到女兒,君如指她開始反叛。她喜歡看美劇,又會「駁嘴駁舌」,君如說︰「(佢)好有主見,佢哋而家好政治正確嘅,你唔可以話人肥啦,唔好話人矮啦,唔可以話人瘦啦,人哋係好獨立嘅一個個體嚟,你稍為少少……即係你歧視咁樣,佢哋好多呢啲理論。」又指女兒好「迷」美劇,迫她晚晚陪她「煲劇」。君如表示囡囡性格內向一點,喜歡跟媽媽在一起。她又大爆原來她跟女兒常常吵架,「時常(嗌交),佢一嗌交我就滴兩滴眼淚出嚟。」

君如指拍《媽媽的神奇小子》跟演員對台詞,Do姐講到跟以前不同,以前拍戲喜歡即興,君如笑言︰「以前亂噏嘅,我哋拍《最佳損友》記唔記得啊?都冇嘢嘅,係經典嚟嘅,我哋唔好抺殺我哋以前嘅光輝。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟