【愛人如己】Aka趙慧珊新歌MV拍攝 盧鎮業Jessica做男女主角

(大會)

香港女子組合「Super Girls」的主軸成員趙慧珊(Aka)近日再以個人身份推出新歌《愛人如己》,據悉歌曲內容講述將認為最好的東西,放在別人身上,如歌名「愛人如己」,是不是給對方最好的選擇。對此,Aka表示︰「呢首歌係要反思係咪用自己認為最好的方式去愛一個人就係好事,由細到大老師父母都教我哋要將最好嘅嘢去畀人,但你覺得最好嘅嘢,又係唔係對方認為最好嘅呢?係咪合適,別人鍾唔鍾意呢?如果佢冇話你聽真實的感受,或者佢勉強說『喜歡』,雙方關係又可唔可以長久落去呢?」

日前Aka為新歌拍攝MV,有別過往作品的MV,Aka除了親身上陣拍攝外,今次還邀請了其中學師妹、網絡女神陳苡臻(Jessica),以及盧鎮業(小野)等演出,Aka表示︰「今次MV找兩位演員將呢個故事演繹出來,雖然之前未真正接觸過,都有睇過佢哋拍攝嘅作品,高興今次可以有機會合作。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟