【罰你】鄭欣宜新MV扮學生妹 梁祖堯湯駿業出力配合

(大會)

繼大熱歌曲《先哭為敬》後,鄭欣宜(Joyce)再有跳唱快歌《罰你》登場,看似是一首不願受束縛的反叛歌,其實是Joyce的內心寫照:「《罰你》呢首歌係可以反映我『叛逆寶寶』嘅一面,哈哈,其實由細到大都好多人同我講『你唔可以咁、你咁樣唔得』我曾經試過好努力聽佢哋、跟佢哋嘅指導去成長、去發展,但到後尾發現,其實未必要聽佢哋話,跟返覺得適合自己嘅模式去做一件事原來更加好,所以呢首歌有少少反映到鄭欣宜自己嘅成長。」

早前Joyce以三個不同造型亮相,並邀請三位特別嘉賓,參與《罰你》MV拍攝。而三位嘉賓,不約而同來自舞台劇界,分別有梁祖堯、邵美君、以及湯駿業,他們要在MV中,以不同方式輪流虐待Joyce:「呢個MV嘅概念、人選係開會嘅時候,由郭啟華諗出嚟,我哋一聽到都覺得好正,三位前輩喺MV入面分別飾演我人生唔同階段嘅訓導主任角色,咁佢哋比我辛苦好多,因為要不斷喺度用好多氣力去鬧我,但係我又好冇乜嘢咁樣去回應佢哋!」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟