【東京奧運】方力申留日本繼續玩 美食洗版:一個人旅行真係幾chill!

(IG)

一度延期的「東京奧運」已經圓滿落幕,其中為無線作現場採訪的藝人方力申(Alex)則留日本繼續慢慢玩。日前,他更變身旅遊KOL為粉絲直擊日本旅行概況以及美食!而他的個人IG更不禁興奮表示:「一個人去旅行真係幾chill!冇人趕冇人催慢慢行!」

之後他在一名日本朋友的介紹之下去一間位於東京只開業了一個月的放題餐廳,只需要付12800日圓(約900港元)就能在2.5小時任食所有東西,連海膽、拖羅、魚籽都有,令小方馬上變身餓鬼,瘋狂掃美食落肚兼洗版式地炫耀每一道美食,面上更浮現出超滿意的表情,得意地說:「上個月先開,你哋冇人嚟過,巴閉啦我今次!」但不少網民卻認為無法去日本旅行而對此舉「深深不忿」,留言叫小方不要再炫耀,令他哭笑不得:「想開心share姐,好心着雷劈!」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟