【香港小姐】「晉級賽」超荷刻!師姐何依婷凌晨3點起身扒龍舟

(截圖)

無綫主辦的「香港小姐」暨真人騷《We Miss Hong Kong STAY-cation晉級賽》昨晚(11日)播出第三集,節目一開始便進行「突擊」,在凌晨3點突然嗌叫醒眾佳麗,並要求整裝出發去扒龍舟。港姐們上一日速成班學扒龍舟,鬥250米賽事,包尾一隊會淘汰最低分的成員。粉紅組劉珍寶及朱綽盈分別有劉珍寶6年及1年龍舟經驗,實力最強;上一輪紅組有成員被foul走,少了一人情況極不利,師姐何依婷為撐住士氣,落場與紅姐一起扒:「我去做可能會輸,因為我唔係好識做運動,但如果我唔去,佢哋一定冇士氣同冇信心,其實我第二下就冇力,如果我令佢哋輸咗,會後悔一世。」宣布結果前,師姐曹敏莉擔心組員連續被淘汰,再次變成喊包,最後紅組險勝橙組保住第三名。

何依婷出身自基層家庭,為家中獨女,早年居於黃大仙區的公共屋邨,並曾就讀浸信會天虹小學(2006年畢業)和佛教孔仙洲紀念中學(2012年畢業),她在就讀中學時曾多次在中文科、經濟科、歷史科測驗及考試中取得「學科成績優異獎」,2011至2012學年亦考獲中六級年終總成績第二名。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟