陳婉婷最驚手機冇電 出街帶夠兩個充電器

陳婉婷(Hebe)與施匡翹(Zaina)日前出席共享充電器計劃「充電易Green HK」活動,一向是環保支持者的Hebe為該活動擔任環保大使,Hebe 十分開心獲大會送贈充電器計劃會藉,以後不需要再不停留意手機有沒有電,笑言:「依家生活上根本唔可以無咗手機,除咗喺屋企外,平時外出更加手機不離身,最怕就係手機冇電,忘記帶銀包都冇咁慘,哈哈!」

Hebe以前出街一定帶備兩個充電器,她曾有過一次非常徬徨經歷,就係用到連充電器都冇電,從此之後她一定帶備兩個在身,她說:「雖然知道非常唔環保,但屋企都要備有好幾個充電器,不過依家有咗呢個共享充電器服務超方便,周圍都可以租借到,間接令我哋買少咗充電器,減少浪費。」

環保素食者的施匡翹,對共享充電器計劃十分支持:「除咗手機外,隨身空氣淨化機、USB 便擕風扇都好需要充電器,我知道好多商戶已經加入合作,周圍都可以租借到,十分方便。」

陳婉婷最驚手機冇電。
陳婉婷最驚手機冇電。
施匡翹
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟