向海嵐自爆「凍齡」之道 奉勸切勿唔食早餐減肥

由陳倩揚主持的香港開電視新節目《你得我得大家得》即將首播,期間陳倩揚以星級導師身份連同3位美女主持連佳麗 (Kelly)、林靜莉( Jeannie)、張嘉凝 (Jace),暢談Keep Fit心得之餘,又邀請多位星級嘉賓分享健康及瘦身心得,第二集便邀請了有「凍齡港姐」之稱的向海嵐(Anne)分享了Keep Fit經驗,交流健康飲食之道,席上陳倩揚更為對方炮製一道健康的菜式——田園蛋餅,令Anne食指大動。

Keep Fit相信是不少女性的「終身責任」,港姐冠軍出身的Anne亦不例外,Anne過去曾試不同減肥節食方法,而在節目上,她亦透露:「試過唔同方法減肥,以前以為自己食早餐會肥,曾經一段好長時間覺得唔可以食早餐,但之後發覺呢個方法係錯,而家我最著重係早餐。」

現時Anne奉行健康飲食原則,除了有食用保健產品之外,還大爆三文魚成了家中的必備食材:「三文魚係急凍,所以屋企可以擺好多,係好理想嘅食材,而且三文魚煮嘅時候唔易出錯、好方便,自己喜歡用三文魚做晚餐,夜晚主要食魚、肉同菜,六點之後甚少食有糖份嘅食物。」

陳倩揚與向海嵐。
陳倩揚與向海嵐。
陳倩揚與向海嵐。

 

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟