【東京奧運】愛女直播睇跳水 霍啟剛:睇唔明可以問媽咪

(IG)

「東京奧運」雖然延期一年,但全球依然熱情,很多賽事都已經完結。霍啟剛日前在IG限時動態上載在家中與女兒一同觀看跳水比賽的照片,並寫着:「一齊睇跳水,睇唔明遲啲可以問媽咪」。霍啟剛的重點當然不是跳水選手,而是池邊的太太郭晶晶。當鏡頭影到郭晶晶時,霍啟剛還指着電視高呼:「看,這是我老婆」,隨後又在微博發文跟太太說:「工作辛苦了,加油!」甜蜜指數爆燈,不少網民表示非常羨慕。

霍啟剛籍貫廣東番禺南沙,生於香港,霍英東家族之第三代長孫,香港青年聯會前主席、全國政協委員、天津市政協委員、霍英東集團副總裁。霍啟剛於2016年里約奧運會任香港奧運代表團團長。生於香港,曾入讀香港聖保羅男女小學,其後就讀於英國牛津大學彭布羅克學院,取得經濟及管理學學士,後曾在投資銀行高盛公司及所羅門兄弟任分析員。2002年從英國回到香港,並與朋友成立企業顧問公司Mint。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟