【亞姐2021】37歲薛影儀最終落選:岑麗香都係同我咁大

(截圖)

日前(29日),《亞洲小姐競選2021》假大埔亞視總台舉行記者會,公佈18位入圍佳麗名單,周一(26日)面試當日大膽參賽的37歲黃花閨女薛影儀最終落選。不過亞視晚上在YouTube上載了薛影儀的訪問片段,她在訪問中自稱阿儀,穿上一件貓貓T恤受訪,對鏡頭陌生、對答不流暢。薛影儀再次表示想參加亞姐儲經驗,對上屆亞姐蔡小蝶、何雙妍、高文君都有認識,讚她們:「個個都靚。」對於當日到大埔總台面試,她說:「得到面試經驗,有好多環節,我從來都未去過電視城,見到啲明星,同啲佳麗交換咗聯絡方法。」

薛影儀稱十幾年前做過社區中心工作,之後轉做侍應,因為不喜歡戴口罩而辭職。現時待業好多時留在家,好多時間睇電視,最愛睇無綫節目:「《寶寶大過天》細路女好好得意,岑麗香都係同我咁大。」又指睇電視學到知識:「我睇過《THINK BIG天地》,我有時又睇《東張西望》。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟