謝高晉邀師妹何天嵐拍新歌MV 即場激動落淚演技大爆發

謝高晉《一對受害人》MV 今天正式推出,今次邀請來同門師妹 #何天嵐 擔任女主角,雖是首次合作,卻很快便投入歌曲的故事中。二人飾演一對由愛變恨的戀人,當中既有甜蜜鏡頭,亦不乏冷戰的內心戲。演員出生的謝高晉更加演技大爆發,拍攝時臨時加插激動落淚鏡頭。

而為令粉絲留深刻印象,謝高晉更特意找來紋身師於手背「紋上」愛與恨的英文字,因這首歌曲講述一個由愛變恨的愛情故事,有愛就有恨。有的人能找到理想的另一半,白頭到老,但並非每人也能找到,謝高晉希望這首歌能夠令大家釋懷,並找到真愛。

謝高晉今次MV 在導演安排下更加瞓身出浴:「前排落力健身操練,將一個原本60日嘅挑戰縮短到30日內完成,都有D成果,適逢今次MV 終於有用武之地。」(有無覺得怕醜?)「少少啦,但大熱天時拍MV有得大條道理沖個靚涼都係一件幾開心嘅事。」

被問及對今次新歌有咩感想,謝高晉指:「期待咗好耐,終於好快可以擁有一首屬於自己嘅情歌,而且非常興奮可以有咁強大嘅音樂班底。」(錄音過程有咩得著?) 「今次第三次同舒老闆(舒文)合作,由我出第一首歌到依家,佢都恨鐵不成鋼,非常有耐性咁教識咗我好多歌唱上要注意嘅嘢,所以真係好多謝佢。」

謝高晉邀師妹何天嵐拍新歌MV。
謝高晉邀師妹何天嵐拍新歌MV。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟