【一秒拳王】變身出爐影帝 周國賢爆肌答謝出

(IG)

現年41歲的周國賢憑電影《一秒拳王》獲香港電影導演會年度頒獎典禮的「最佳男主角」榮譽。他笑稱自己由一個寫歌佬都可以變大隻佬,只要肯相信與堅持,無論面對任何事,奇蹟會發生。Endy 向傳媒表示:「再次多謝大家喜歡《一秒拳王》,喜歡周天仁,喜歡香港電影!好多人成日話樂壇已死、香港電影已死,成長過程中那段夾 band 歲月令我明白『挑機』嘅重要性!愈踩,就係會做得愈好。因為我哋都有一個共同嘅超能力,香港人嘅超能力就係唔會放棄。」

而在較早時份,他亦於 IG 發佈帖文大曬肌肉,圈中好友 Joyce 鄭欣宜不禁心心眼回應,藍奕邦、傅又宣(傅珮嘉)、張文傑、蔡穎恩不約而同笑言回應「籌備一下賣肉場鏡」、「J 死人咩大佬」、「著返衫,會凍親」。紛絲及網民一眾表示洗個臉都要騷肌,型到核爆,更笑稱一地都濕曬,缺氧不得止,地拖更缺貨中!

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟