【大叔的愛】Anson Lo分享接吻花絮:Edan 棚牙好黃!

(截圖)

ViuTV人氣劇集《大叔的愛》於日前全部播映完畢,在劇內飾演「阿牧」有教主之稱的Anson Lo就在個人社交帳號上發千字文,內容以感謝「阿牧」一角為主,更坦言對劇集感不到捨的他,昨日在YouTube上載了「阿牧初吻」的花絮片段,影片由花姐拍攝,只見她在片日問兩位有什麼感受時,Anson Lo表示:「佢個嘴好黑,啲牙肉又凸,同埋佢棚牙好黃,但係佢已經漂白。」又透露拍攝前一晚十分擔心,他說:「唯一一樣嘢我唔需要擔心,就係今日Edan冇口氣。」

到正式拍攝時,花姐由第一take時表示「我有啲緊張」,到後來變成「我覺得幾sweet嘅」,猶如花生友一樣,搞到連Anson Lo都忍唔住問花姐「做咩?你enjoy咗?」NG幾次後,Anson Lo開始叫Edan唔好噴氣,又笑言他有爸爸鬚根的味道,之後又指Edan要求加戲咀耐啲,Edan即時解釋「因為我覺得都咀嗡咗,唔好嘥。」又話唔介意咀夠一分鐘,Anson Lo聞言後即講「上咗癮,阿牧太吸引。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟