康子妮自立!轉行做保險壓力爆煲 IG貼為打氣:我繼續前行

(IG)

現年44歲的藝人康子妮早在上年9月突然爆出與林曉峰離婚消息,以「和平分手」結束18年婚姻生活。而回復單身的康子妮選擇重投工作,在之前在節目《中女唔易做》試做食肆樓面、洗碗,正職就做保險經紀,重投社會。今日凌晨康子妮在IG上發文,表示「剛好一年喇…」並貼出一張工作中的喊相,勉勵自己「喺邊度喊就喺邊度笑番」。

康子妮自食其力做女強人,原來一開始不好受,她以容祖兒的《鏡子說》歌詞「昨天怎麼過,明天該怎麼過,今天得到失去幾多…曾經傷心過,曾經也灰心過,但我繼續前行,無堅不摧的走過…」為自己打氣,寫下:「當你想放棄的時候,其實係你距離成功最近的時候。共勉之。」又落tag「人有無限可能」、「做保險不是做保險而係學做人」、「喺邊度喊就喺邊度笑番」。康子妮工作一年其實已經有好成績,建立起自己團隊,亦登上top sales行列,獲得業畀殊榮百萬圓桌。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟