【MIRROR】Anson Lo開Live大爆錄歌心情緊張:聲帶狀況最差!

(IG)

日前,香港人氣男團「MIRROR」成員之一的Anson Lo(盧瀚霆)迎來了26歲生日,一眾「神徒」們鋪天蓋地式慶生應援活動成為熱話。而壽星仔昨晚完成一整天工作後,趕及在12點前開Live同神徒分享心情。短短20分鐘吸引逾3千人觀看。直播中,Anson Lo提到昨日首播的新歌《不可愛教主》其實是在拍攝劇集《大叔的愛》期間,盧思麟(Tommy)交給他的任務。「因為佢哋想有一首可以表達阿牧不是味兒嗰種心情嘅歌,當時都唔知自己唱唔唱到,所以一直到錄歌時都好緊張,同埋錄歌係撞正演唱會前一星期,聲帶狀況最差,所以呢首歌係用盡九牛二虎嘅力量去完成,但絕對無馬虎。」Anson Lo又透露錄音時,想到神徒在過去三年來一直無條件支持、陪伴他,所以歌詞某程度上亦是神徒的觀點。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟