《識貨》最後倒數! 細細粒何遠東輪流爆張秀文大鑊?!

(大會)

逢星期一至五晚十點半翡翠台播映的無綫真人競技綜藝Show《識貨》,轉眼進入第二周比賽!經過上周首輪淘汰,八位「見習主播」除了原有的陳自瑤、黎諾懿、陳嘉佳(細細粒)、何遠東、路芙及黃頌明外,還加入了新血郭子豪及丁子朗,眾人繼續在沒有劇本的情況下,靠口才、急才及轉數等爭取「最強帶貨王」銜頭!


 
新一輪淘汰賽以「識貨主播拍賣會」形式進行,各主播需要先在指定時間內硬銷自己吸引經銷商合作,之後各人再有一分鐘時間遊說現場「星級顧客團」入貨,銷售成績最好四名方可晉身下一輪比賽。上周表現亮眼的陳嘉佳(細細粒),在今(29日) 晚播映的競賽環節繼續信心十足,推銷瘦身曲奇的她,不但向主持鄭裕玲及星級顧客團大派試食曲奇,更出奇不意拉好友張秀文落水:「港姐代表,我識你咁耐,平時你食一粒澱粉都怕肥,呢隻曲奇你唔使驚!佢用『陷人』(杏仁)粉整架,啱晒你食。」張秀文聞言哭笑不得、尷尬非常。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟