劉小慧孖細囡炮製冰火橙花年糕 為蘇志威送上父親節窩心驚喜

藝人蘇志威聯同太太劉小慧、細女蘇靖珺(Ina)及香港開電視主播馬梓軒拍攝父親節特輯。小慧與Ina率先炮製甜品冰火橙花年糕,向蘇志威送上窩心驚喜,品嚐後更讚不絕口給予100分。談及會怎樣慶祝父親節,蘇志威表示:「其實我哋一家人好少慶祝節日,我覺得只要每日開開心心咁過就已經可以!」

雖然蘇志威一家,每年父親節都是簡單慶祝,然而他亦很難忘細女Ina數年前送贈的一份父親節禮物:「Ina未夠10歲嗰陣,親手製作咗一個捕夢網俾我,只要將佢掛喺床頭,瞓覺嘅時候就會舒服一啲,所以直到而家,個捕夢網都一直掛喺度,係我好鍾意嘅一份禮物!」

劉小慧孖細囡炮製冰火橙花年糕,為蘇志威送上驚喜。

而對父親蘇志威的感覺,Ina指對方比較和善,小慧聞言即笑說:「即係比起我嚟講,Daddy比較和善係咪?」至於蘇志威則大讚女兒:「我覺得佢好有時尚觸覺,尤其對美學呢方面!Ina好鍾意研究漢服,佢而家會喺屋企製作發簪,整好之後又會戴住問我哋靚唔靚,係一個好活潑同好有創意嘅小朋友!」

劉小慧孖細囡炮製冰火橙花年糕,為蘇志威送上驚喜。
劉小慧fb圖
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟