【聲夢傳奇】姚焯菲《戀愛預告》點擊4 日破百萬 網民:樂壇超新星

(截圖)

由無綫舉辦的歌唱比賽《聲夢傳奇》戰況日趨激烈,其中的一班學員都也連帶人氣急升,繼早前炎明熹演唱《沒有你還是愛你》 的YouTube片突破100萬點擊後,昨日(10日)節目中另一位「萬人迷」 Chantel(姚焯菲)演唱的《戀愛預告》片段只用了4天就直線衝上了100萬點擊,可見這位14歲小妹妹有多受歡迎。

原唱林珊珊也公開表示:「梗係開心啦,首歌咁好反應喎!我身邊好多親戚朋友都喺度係咁聽同討論,話呢個妹妹好Sweet 好可愛。無論邊個版本都好,都多謝大家咁鍾意陳百強嘅曲,鄭國江嘅詞,多謝 Chantel 令我哋啲 Auntie 變成少女。」而Chantel 亦都感謝原唱者林珊珊:「好開心可以同林珊珊喺差唔多嘅年紀唱返同一首歌。我一開始聽佢唱呢首歌就已經 Feel 到好甜蜜,跟住再睇埋佢嘅Video演出,我就完全感覺到好少女。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟