【睡到三點】193@ERROR為新歌大平反:藝術創作嘅嘢,明就明啦

(截圖)

ViuTV一手捧紅的組合「ERROR」其中成員193(郭嘉駿)早前推出新歌《睡到三點》,歌曲由Madboii作曲,並身兼編曲和監製,193則負責填詞。歌曲推出後有人喜歡,但都有人不喜歡歌曲用Auto-Tune。日前,193在IG story再次談及有關事件。他先是share了資深傳媒人兼填詞人方俊傑的專欄文章,周耀輝也有share該篇文評,193表示︰「多謝兩位填詞人」。

後來,193再發story寫道︰「接受唔到新事物,接受唔到新派歌詞,接受唔到新曲風,接受唔到autotune嘅質感,其實大可以返去睇流行經典幾十年,橫掂我嘅target audience都唔係老土保守怪」,之後又再寫︰「順帶一提,其實睡到三點MV同串流平台版本係有些少分別,為咗配合返MV入面嘅意境,I will be alright呢句mixing上係唔同咗,不過藝術創作嘅嘢,明就明啦 #其實最藝術係MV嘅內容」,疑為自己的作品平反。

193後來又再post了一個story,寫道︰「最好笑係有啲人對號入座,又有啲人完全唔了解我就X噏,其實我由未出道已經係咁講嘢,一直有follow開我嘅人都應該知道,我冇諗過要因為呢啲『人生導師』而改變我嘅性格、言行舉止。唔鍾意嘅其實可以唔使留意我,花時間去留意一啲你哋認為值得嘅人仲好啦」。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟