張敬軒早餐再出事 IG滴汗發文:搵阿媽出手你就會有好日子過?

(IG)

現年40歲的張敬軒(軒仔)早在去年聘請了一名外傭「遮遮」,而在很短時間「遮遮」已變身「早餐KOL」在IG分享工人姐姐炮製的早餐,為網民提供笑料。軒仔於周一(7日)又上載了「遮遮」的新出品,是黑色的不知名物體,網民紛紛競猜是什麼。

軒仔在第一幅圖寫道︰「當你以為搵阿媽出手你就會有好日子過嘅時候……」,第二幅圖就是兩條黑色長條形的物體。他留言寫道︰「#你就錯了 #你以為代表星期一嗰隻色淨係得MondayBlue吖 #我仲有有隻MondayGrey吖我話過你聽 #勁灰星期一 尋日老母問到喱期一日三餐食唔食得齊,講講吓佢叫我遞個電話俾我吖遮,佢話佢醒起之前幫我發定咗啲嘢擺喺急凍,話佢會教遮煮一啲滋陰啲嘅嘢俾我食… #之後係大量雞同鴨講嘅國語同我不祥嘅預感 佢兩個收線之後我問阿遮“Everything alright?”遮:“ yea”我:”(凍僵emoji)⋯⋯(讚好emoji)” 到咗今朝…佢完勝 #完 #估吓係咩 #估中冇奬 #唔俾諗衰嘢 #我決定剪咗條MV去表達我嘅情感 #我嘅早餐之歌 #人生究竟乜事 #有請Deanie姐 #免費請你睇 #唔駛唔該 #原來條片長得滯 … 我up上IGTV啦咁」,原來他更為該碟「食物」拍下了MV,配上了葉德嫻的歌曲《人生究竟乜事》,認真搞笑!

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟