【離不開】謝安琪新歌首播 周國賢爆笑指與方大同拍拖

(IG)

現年44歲的歌手謝安琪(Kay)與麥浚龍完約後首支新歌《離不開》日前(6日)在個人YouTube頻道首播。新曲上架後,Kay於IG開Live與粉絲分享感受,更與周國賢一齊傾偈。當Kay提到音樂後期是在外地製作,而該公司是方大同介紹的時候,周國賢突然爆出:「話時話佢點呀而家?好想知佢啲嘢喎,我最近聽唔知邊個講話佢拍緊拖,我想求證!」Kay聽畢即抱頭大叫:「喂呀!」周國賢再笑問:「係真㗎?真係有呀?」Kay即口窒窒直言:「我唔知呀!」不過周國賢事後有澄清自己是亂講。

謝安琪在2005年踏足香港樂壇後推出歌曲《愁人節》和《鍾無艷》,2008年她推出《囍帖街》;2009年首次舉辦紅館個人演唱會,及後陸續發行多首作品,如《年度之歌》、《獨家村》、《雞蛋與羔羊》、《羅生門》、《山林道》,以及專輯如《Binary》、《Slowness》和《Kontinue》等,2018年起與麥浚龍合作推出《the album》合輯系列。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟