【傑少煮意】蔡一傑出難題問「何時失身」 修哥冷靜回答

(截圖)

歌手蔡一傑在最新一集《傑少煮意》請來胡楓(修哥)做嘉賓竟然開心到失眠,而修哥知道傑仔因為自己徹夜難眠,不單止沒有加以安慰,更發揮他的幽默本色,甚至連坐在身旁的林珊珊也被殃及。「我同你剛好相反,我噚晚係咁多個月嚟最好瞓嘅一晚,一來見到朋友開心,二來見到珊珊姐個名,所以我一嚟到要攬吓你,講真,傑仔係草蜢三個人之中同我聯絡最多嗰個,所以我真係好開心。」

私下與修哥亦師亦友,傑仔還安排蔡一智、蘇志威一起同修哥食餐好,他說:「其實請修哥做嘉賓有兩個原因,第一個原因係年頭修哥生日,因為疫情,無機會同佢慶祝,第二個原因係知道修哥再喺紅館開演唱會,所以決定call埋兩個兄弟,同修哥慶祝吓,我今日準備嘅餸比較簡單,唔想修哥開騷前食得太heavy,所以我會煮一個炒粉絲蝦同埋番茄薯仔湯,另外我親自包咗啲咸肉糭,送俾修哥食。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟