【勁歌金曲】36歲龔柯允唱新歌欠驚嘉?Eric Kwok:一啲都唔刺激

(截圖)

昨晚(30日)播出的《勁歌金曲》中,有去年曾參加ViuTV《全民造星3》的「馬拉Karen」龔柯允除與谷婭溦合唱外,亦在「金榜預測」環節中接受音樂人和現場觀眾點評。Karen獻唱出道作《一轉眼》,當中只有大提琴和鍵琴手伴奏,雖然旋律簡單,但已經足以展示唱功,令她成為改革以來首位得到全數20位觀眾讚好的歌手,令主持Eric Kwok(郭偉亮)笑言:「依家(氣氛)一啲都唔刺激。」

當中學生郭小姐認為大提琴有助帶出歌曲中哀傷的情緒,而另一位任職會計的郭小姐喜歡Karen高音的處理和歌曲旋律,任職銀行的吳先生除表示副歌旋律動聽外,亦非常喜歡歌詞帶出的信息:「歌詞講緊要珍惜眼前人,我覺得喺呢個世代,每個人都要珍惜,無論係身邊嘅人,或者發生緊嘅事,我覺得份詞填得好好。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟